U bevindt zich hier: thuis > nieuws > ruusbroecinfo

Vlaanderen Brussel Europa

ruusbroecinfo

Jan-van-Ruusbroeckollege - Brussel

 

EDITIE 7 – EENENTWINTIGSTE JAARGANG – 01 MAART 2016

VAN DE REDACTIE

De vogels, ze zongen
bij het ochtendgloren
Begin opnieuw
hoorde ik ze zeggen
Blijf niet stilstaan bij wat
voorbij is
of wat nog komen gaat

...
Luid de klokken zolang ze kunnen luiden
Vergeet uw perfect voorkomen
Alles kan breken
Zo komt het licht binnen

...

Anthem     Leonard Cohen

https://www.youtube.com/watch?v=mDTph7mer3I

 

 

LIEF EN LEED

Mevrouw Vansimpsen is de trotse mama geworden van dochtertje Mila. Mila werd geboren op 26 februari en is het lieve zusje van Lisa.

Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dichtdoen en verpakken in de goede gedachten ter herinnering (Ward Bruyninckx)

Wij gedenken de grootmoeder van mevr. Auweryckx (leerkracht Engels) en de grootvader van Yannes (1 MB) en Fien (2 MA) Absolon.

SCHOOLTONEEL

De leerlingen van het zesde jaar nodigen jullie, ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en kennissen, uit op hun voorstelling van Koningin van Katoren. De samenwerking tussen leerkrachten en onze laatstejaars zal weer leiden tot een sprankelende voorstelling.
Een doortastend hoofdpersonage dat niet op haar mondje gevallen is, haar lieve tante, zes krengen van ministers die zich vastklampen aan hun machtspositie, zes burgemeesters die de wanhoop nabij zijn door de onoverkomelijke problemen in hun gemeente en een gevarieerd allegaartje burgers, draken, goden en tovenaars nemen jullie graag mee op (trein)reis naar het wonderlijke land Katoren!

We hopen op jullie hartverwarmende steun en aanwezigheid om er een onvergetelijke avond van te maken. Twijfel dus niet en kom naar het CC van Strombeek, op donderdag 10/3, vrijdag 11/3 of zaterdag 12/3 om 20.00 uur. Tickets (7 euro) zijn te koop bij de spelers, tijdens de kleine speeltijden op school, via directiesecretariaat@ruusbroec.be, telefonisch (02/268.10.36) of op de avond zelf in het CC.

DE GRIEKEN IN GRIEKENLAND

Op de Akropolis staan, met je eigen ogen het al zo vaak gefotografeerde Parthenon bekijken, rondwandelen tussen de overblijfselen van de stamvader van onze hedendaagse cultuur,... Het klinkt allemaal niet als dé typische schoolreis, maar toch was het er één. In plaats van een hele week rond te hangen en uit te rusten van de zware bezigheid die school heet, gingen wij, de klassen 4GrWi, 4GL, 6GL en 6GrWi, eens naar de stad van Socrates, Plato en Aristoteles, namelijk Athene. Voor ons geen volgestouwde bussen. Nee hoor, het vliegtuig op en weg waren we: richting Griekenland. Vier dagen lang trokken we door de hoofdstad der Grieken, het hoofd van de wereld, en we bekeken alles wat we tegenkwamen. Nu en dan klaagden we wel eens over het moordende tempo waarmee mevrouw Van Bouchaute ons door Athene joeg, maar de stad was de blaren dubbel en dik waard. Vier dagen gaan snel voorbij en voor we het wisten zat onze tijd in Athene erop. Met meer tegenzin dan zin zeiden we het zonnige Athene gedag en stapten op het vliegtuig richting huis. Al namen we afscheid van Athene, toch namen we geen afscheid van Griekenland, want hun taal blijven we bestuderen en lezen vanuit ons college, hier in België.

(Zoë Hansoul- 4GrL)

THEMA-AVOND OUDERCOMITE

Misschien ken je Leo Bormans als schrijver van boeken als The World Book of Happiness of  The World book of love of misschien wil je een inspirerend verhaal horen dat gebaseerd is op kennis en wetenschap uit de positieve psychologie.

Het oudercomité heeft daarom Leo Bormans uitgenodigd om nu op donderdag 3 maart een lezing te geven rond het maken van positieve keuzes in ons leven. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf daarom zo snel mogelijk in op oudercomitejvr@gmail.com.

EXAMENS

In de eerste en de tweede graad staan wij alweer heel dicht bij de paasexamens. Tijd dus om te plannen, herhaling te voorzien, de notities op punt te stellen, thuis een fijne studiesfeer te creëren en alle frisse lentemoed in te zetten om deze korte maar moeilijke periode op een geslaagde manier door te komen. Op de schoolsite vinden jullie de examenregeling. Veel succes!

WAGRAIN

Onze derdejaars bonden hun ski’s of snowboards aan tijdens de voorbije krokusvakantie. Met vallen en opstaan hebben zij schitterende uurtjes wintersport achter de rug.  De leerlingen verveelden zich geen minuut. De ene afdaling volgde na de andere en ’s avonds wachtte hen een erg gevuld programma van entertainment, geanimeerd door een geolied team van monitoren. Tijdens de eerste week van de paasvakantie is het de beurt aan de ski- en snowboardfanaten van de eerste graad.

SOBERE MAALTIJD

Onze school vindt het belangrijk om met de vasten een sobere maaltijd te organiseren. Het is zich even onthouden van de luxe waaraan wij allen gewend zijn geraakt. Wij bereiden ons hiermee voor op het feest van Pasen. De sobere maaltijd gaat door op vrijdag 4 maart. Op die dag zullen er dan ook geen warme maaltijden, broodjes of slaatjes aangeboden worden.

PROJECTDAGEN

De reportageploeg heeft voor een uitgebreid verslag gezorgd. Het loont zeker de moeite om even de volgende link uit te proberen:

http://www.ruusbroec.be/ckfinder/userfiles/bestanden/Joris%20Van%20den%20Cruijce/administratieve%20documenten/Ruusbroec%20info%20speciale%20editie%20projectdagen.pdf