U bevindt zich hier: thuis > nieuws > ruusbroecinfo

Vlaanderen Brussel Europa

ruusbroecinfo

Jan-van-Ruusbroeckollege - Brussel

 

EDITIE 9 – EENENTWINTIGSTE JAARGANG – 19 APRIL 2016

VAN DE REDACTIE

De bosanemonen , het speenkruid en de magnolia’s staan weer volop in bloei. Het zalige teken dat de lente weer in het land is. Ook de tijd van de VOICE picknick, het jaarlijks schoolfeest, de sportdag voor de eerstejaars, een uitstap naar Rijsel , de geo-excursie en weldra ook de cultuurdag voor alle jaren. Het einde van het schooljaar komt stilletjesaan in zicht. De agenda wordt steeds dunner en de handboeken zijn bijna verslonden. We voelen dat de zon onze batterijen doet opladen en we genieten extra van de zitbanken op de speelplaats en het terras. Zelfs de openluchtklassen zien er niet somber uit, maar doen ons beseffen dat we dankbaar kunnen uitkijken naar iets nieuws.

 

 

LIEF EN LEED

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in de goede gedachten ter herinnering. (Ward Bruyninckx)

Wij gedenken de schoonmoeder en de grootmoeder van dhr. Blancquaert (econoom), de grootmoeders van Stijn Mertens (6 LaWi6), Alexia Antoniou (5 WeWi6), Mila (2 GrLa) en Jill (5 MTWe) Koch, de grootvaders van David Verhaegen (1 MB) en Yari Van der Slaghmolen (5 LaMT) en de overgrootmoeder van Helena (3LB), Sophie (3LB) en Louis (5 LaWi6) De Keersmaeker.

De ooievaar kwam langs.

Dhr. Blancquaert (econoom) is de trotse papa geworden van zijn derde dochtertje, Louise. Nu kunnen ze samen de liedjes van K3 zingen. Wij wensen hem en zijn echtgenote van harte proficiat.

SCHOOLFEEST

Nu zaterdag 23 april 2016 vindt het jaarlijkse JvR-schoolrestaurant plaats. Het traditionele aanbod is aangepast aan de hedendaagse tendensen. Het klassieke voorgerecht-hoofdgerecht-dessert maakt plaats voor een nieuw soort menu waarbij men voor 20 euro twee gerechten mag kiezen. Er is keuze uit vijf alternatieven die u naar eigen smaak kan combineren. Elke portie is ongeveer even groot en met twee gerechten heeft u op die manier een volledige maaltijd. Eén gerecht kost 12 euro, twee gerechten bieden we aan voor 20 euro. Aperitieven kan u aan  de champagnebar.  U kan reserveren via de volgende link: http://goo.gl/forms/BWIDQhkuMT en dat liefst voor donderdag 21 april 2016.

VAKANTIEAANBOD VGC

Het uitgebreide Nederlandstalige vrijetijds- en vakantieaanbod voor kinderen en jongeren in Brussel is gebundeld op www.brusselbazaar.be. Je vindt op de site ook de laatste nieuwtjes voor kinderen en jongeren in Brussel, en informatie voor ouders en jeugdwerkers. Ben je vooral in sport geïnteresseerd, neem dan zeker een kijkje op www.sportinbrussel.be. Op deze site kom je alles te weten over sporten voor jong en oud. Er zijn ook een aantal papieren exemplaren van de vakantiegids zomervakantie 2016 beschikbaar bij dhr. Wastiels.

VOICE PAASPICKNICK