U bevindt zich hier: thuis > nieuws > ruusbroecinfo

Vlaanderen Brussel Europa

ruusbroecinfo

Jan-van-Ruusbroeckollege - Brussel

EDITIE 03 – VIERENTWINTIGSTE JAARGANG – 05 OKTOBER 2018

VAN DE REDACTIE

Aan de pelgrim

Pelgrim
Sta op tijd eens stil
Om te weten waar je staat
Om zicht te krijgen op je leven,
Op je unieke plaats tussen mensen,
Op je eigen onvervangbare taak
In de kleine
En de grote wijde wereld.

Pelgrim
Sta op tijd eens stil,
Om achterom te kijken,
Zie hoever je al bent,
En kijk vooruit
Om bij te sturen,
Om richting te bepalen
Om je te heroriënteren
Op de etappe van morgen.

Pelgrim
Sta op tijd eens stil
Al was het allemaal maar
Om tot rust te komen,
Om nieuwe krachten te verzamelen,
Om met volle teugen te genieten
Van het goede,
Om verbondenheid te vieren.

(Carlos Desoete)

 

LIEF EN LEED

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in de goede gedachten ter herinnering. (Ward Bruyninckx)

Wij gedenken de grootvader van Wouter Vangansbeke (2 LA), de grootmoeder van Margit (1 MA) en Hanne (5 GrLa) De Boe, de grootmoeder van Maxim Mertens (4 GrLa) en de overgrootmoeder van Noah Van Gyzeghem (2 MA).

 

ONTHAALDAGEN EN VORMINGSDAGEN HOGE RIELEN 

De onthaaldagen van de eerstejaars en de vormingsdagen van de derdejaars zijn reeds achter de rug. Wellicht volgde het thuisfront het reilen en zeilen op de voet via de sfeerbeelden op de facebookpagina van de school. De belevenissen en impressies van de deelnemers verschijnen in een speciale Ruusbroec-info-editie in de loop van oktober. Wij kijken er alvast naar uit.

 

PORTAELSSCHOOL

Zin om je uit te leven met zeefdrukken, fotograferen, tekenen en schilderen? Laat je creativiteit de vrije loop, maak een arty selfie en nog veel meer. De stedelijke academie voor beeldende kunsten Jan Portaels in Vilvoorde nodigt jongeren van 12 tot 18 jaar uit om hen wegwijs te maken in de beeldende kunsten. De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag (1ste, 2de, 3de en 4de SO) en woensdagavond (5de en 6de SO). Meer info op: www.academiebeeldendekunstenvilvoorde.be. Altijd welkom voor een proefles!

 

WATWAT.BE

De nieuwe website watwat.be helpt jongeren met hun dilemma’s. Jongeren die vragen hebben over maatschappelijke thema’s zoals pesten, drugs en seksualiteit, kunnen vanaf 1 oktober 2018 betrouwbare antwoorden vinden op de website watwat.be. Zo'n 70 verschillende jeugdinfopartners sloegen de handen in mekaar om een correct antwoord te leveren op meer dan 1.000 vragen waar jongeren mee kampen, want wanneer ze googelen, is de informatie die ze krijgen niet altijd even juist.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/10/01/nieuwe-website-_watwat-be-helpt-jongeren-met-hun-dilemmas.app/

 

NIEUWS VAN JKK 

Deze groep enthousiastelingen willen met hun acties het klimaat keren en zijn van start gegaan met de Week van de Mobiliteit eind september. Dagelijks feliciteerden de JKK’ers elke Ruusbroecer die te voet of met de fiets naar school kwamen. Op het einde van de Mobiliteitsweek deelden ze beloningen uit: een gezonde appel en een reflector voor de fiets. Onze facebookpagina geeft hiervan een mooi beeld. Ook aan Werelddierendag werd de nodige aandacht besteed.
VRT-journaliste Ihsane Chioua Lekhli verraste ons college met haar cameraploeg en dat n.a.v. het nieuwsitem gezonde voeding en frisdrankvrije scholen. De voorzitters van de milieugroep JKK stonden haar te woord en informeerden de journaliste over het gebruik van snoep en frisdranken op onze school. Ons college werd op woensdag 3 oktober tijdens het nieuws van 13.00u. en 19.00u. hiermee in de kijker gezet. Proficiat aan alle sprekers, jullie boodschap was duidelijk : JvR staat voor een gezonde school!

 

NIEUWS VAN VOICE 

VOICE reflecteerde het voorbije weekend in Humbeek op hun werking en verzamelde talrijke ideeën voor nieuwe schoolactiviteiten. Deze bruisende en gezellige bende staat met een prachtige groepsfoto op onze facebookpagina. Ook de sfeerbeelden van de herfstpicknick zijn daar te bewonderen. De herfstpicknick verliep onder een stralende zon en stelde op die manier de herfst nog wat uit. Vele leerlingen genoten van een gezellig samenzijn in de frisse buitenlucht. 
Tijdens de ochtendpauze op vrijdag 5 oktober trakteerde VOICE onze leerkrachten op koffie met koekjes en muziek in de bar n.a.v. de Dag van de Leerkracht. Deze keer werden de rollen omgedraaid : de Voicers bedienden de leraren, hetgeen enorm gewaardeerd werd. Dankjewel VOICE, en felicitaties aan de leraren. Ook het directieteam uitte zijn waardering voor de inzet van het voltallige korps met een attentie.