U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

BaNaKa

Wat?
VZW BaNaKa staat voor Basic Natuur Kampen/Kansen en dit voor bijzondere jongeren. Algemeen zijn dit jongeren die anders niet de kans zouden krijgen om hun vakantie op een zinvolle wijze in te vullen (jongeren uit kansarme gezinnen, jongeren uit voorzieningen of instellingen of jongeren die het ‘moeilijk’ hebben). Deze kampen gaan door aan zee, in de Ardennen of elders in het binnenland. Op elk van de kampen gaat een bonte groep jongeren mee, waarvoor jij je kan inzetten. Tijdens het kamp begeleid je samen met jouw medebegeleiders jouw groep. Vrijwilliger bij BaNaKa wil zeggen dat ook voor jou iedereen origineel en uniek is. Op die manier kom je terecht in een groep waar ook jij jezelf kan zijn en waarin je kan experimenteren met je eigen waardevolle kwaliteiten.

Gegevens?
BaNaKa vzw
Van Goethemstraat 84
9820 Merelbeke
0494 / 14 83 00
info@banaka.be
vrijwilligerscoordinator@banaka.be

Waar en wanneer?
De startdag van het SMS-project valt telkens de laatste vrijdag voor de krokusvakantie. Aangezien het bij kampen niet gaat om een doorlopend project overheen het hele jaar, krijgen de leerlingen dan een alternatief programma aangeboden. De leerling kiest in overleg met zijn of haar ouder(s) of voogd een periode en plaats. Er zijn vakantiekampen mogelijk in de herfstvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. Het project wordt afgerond tijdens de slotdag in november van het volgende schooljaar.
Begeleiding?
De leerlingen krijgen bij de start van het project een coach toegewezen. De begeleidende leerkracht overlegt met de leerling over de keuze van het kamp en peilt naar de speelpleinervaring, jeugdbewegingervaring of andere monitorervaring van de leerling. Na het kamp kan de leerling terecht bij de coach voor een gesprek over zijn of haar ervaringen tijdens het kamp.