U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS>Boekenbende

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Boekenbende

Wat?
De Boekenbende is een leesbevorderingsproject voor Brusselse kinderen die in een Nederlandstalige school zitten. Bedoeling is de kinderen op verschillende manieren te laten genieten van verhalen, boeken, gedichtjes, liedjes… De Boekenbende wil daarbij telkens ook de band met de ouders aanhalen: de ouders mee bewust maken dat die boekenmomenten voor hun kinderen niet alleen heel leuk maar ook heel belangrijk zijn. De boodschap voor de ouders is dat hun kinderen “van boeken groeien”…

De Boekenbende die we met de leerlingen van Jan van Ruusbroec en de lagere school Kristus Koning Assumpta opzetten, mikt op kinderen die in de naschoolse opvang blijven. Het zijn kinderen uit het 1ste leerjaar die het wat moeilijker hebben met het Nederlands. Kinderen die thuis niet zo vaak verhalen te horen krijgen of voorgelezen worden. Bedoeling is die kinderen tijdens de naschoolse opvang leuke, taalrijke momenten te schenken. Samen een prentenboek lezen, samen een spelletje spelen, samen praten over de voorbije dag… Op die manier ontdekken precies die kinderen het plezier van boeken en spelletjes en oefenen ze hun Nederlands met anderen.

Met de kleuterschool en de lagere school spraken we af om telkens op vrijdagavond in de naschoolse opvang de boekenmomenten te houden. Telkens een uurtje, voor maximaal een tweetal kinderen per “voorlezer”.

Waar?
Kristus Koning Assumpta
P. Jansonstraat 57
1020 Laken
Contactpersoon: Han Vanackere


 

Wanneer?
Startdag: Vrijdag 24 februari
voormiddag: Kristus Koning Assumpta
namiddag: Nekkersdal


Voorleesmomenten telkens van 16u00 tot 17u00

10/3/2017

17/03/2017

24/03/2017

21/04/2017

28/04/2017

05/05/2017

slotmoment voor boekenbende is woensdag 10/05/2017


Begeleiding?
De leerlingen gaan in groep naar Kristus Koning Assumpta. Voor het vertrek wordt er telkens aan de lindeboom op de speelplaats afgesproken met de begeleidende leerkracht. Aan deze leerkracht kunnen ook steeds problemen doorgegeven worden. Leerlingen die een vrijdag niet kunnen gaan, melden dit vooraf aan de begeleidende leerkracht. De begeleidende leerkracht wordt bij de startdag kenbaar gemaakt.