U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Foyer - studiebox

Wat?
De studiebox is een plaats waar anderstalige jongens en meisjes uit het Nederlandstalig secundair onderwijs naartoe gaan om rustig te studeren. De leerlingen van JVR bieden hen daar hulp bij het maken van hun huiswerk of bij het studeren van moeilijke vakken. Daarnaast is er ook ruimte voor een babbel of een spel in het Nederlands. Sommige jongeren zoeken vooral deze gezelligheid op soms ook om over schoolproblemen te praten.
Ook jongeren die gebruik willen maken van een computer komen naar de Foyer. Veel scholen gaan er immers van uit dat jongeren die thuis ter beschikking hebben. Dit blijkt echter niet altijd zo te zijn. De studiebox biedt aan jongeren dan ook de mogelijkheid aan om voor schooltaken maar ook voor spelletjes en MSN de computers te gebruiken. De leerlingen van JVR helpen de andere jongeren op weg.
Het is voor onze leerlingen een mooie kans om de leefwereld van anderstalige jongeren te leren kennen. Onze worden aan het denken gezet over vragen zoals “Hoe ver moet er gegaan worden in het bieden van hulp?” Grenzen stellen is daarbij soms belangrijk.

Waar?
Jongerenwerking Foyer
Werkhuizenstraat 25
1080 Brussel
Tel: 02 609 55 6
Contactpersoon: Jan Kayaert

Wanneer?
De studiebox gaat door tijdens het schooljaar op woensdag van 13u30 tot 15u30 en op vrijdag van 16u30 tot 18u. Voor de leerlingen van het vijfde jaar start het project op de startdag. Deze valt telkens op de vrijdag voor de krokusvakantie. De leerlingen maken die dag kennis met de werking van de Foyer. Nadien gaan ze minstens één keer per maand op woensdag of op vrijdag naar de studiebox. Dit gebeurt ook in overleg met de begeleidende leerkrachten.

Begeleiding?
Dhr. De Smet en mevr. Van Bouchaute volgen de leerlingen op. De leerlingen zullen door deze begeleidende leerkrachten aangespoord worden om naar de studiebox van de Foyer te gaan. Ze maken ook een regeling zodat er niet te veel of te weinig leerlingen van JVR in de Foyer zelf aanwezig zijn. Ze gaan meestal in groep met de tram of de bus naar Molenbeek. De leerlingen spreken steeds af aan de ingang van de school (glazen deur). De onkosten van de tram of bus worden door de school vergoed.