U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Hannibal

Wat?
Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. Bij Hannibal krijgen jongen mensen de kans om elkaar te ontmoeten en echt te leren kennen. Jongeren geven in samenspraak, met respect voor ieders inbreng, vorm aan hun vakantie en hebben daarbij aandacht voor de individuele noden en leefwereld van iedere deelnemer. Vanaf 16 jaar kan je mee als begeleider voor een binnenlandse vakantie. Eind april gaat een startweekend door, zodat je goed voorbereid naar je vakantie vertrekt. Nieuwe of minder ervaren begeleiders krijgen ook de kans een animatorcursus te volgen. Ervaring of een attest van animator zijn geen vereisten, maar natuurlijk wel pluspunten. Alle vakanties zijn inclusief overnachting. Als vrijwilliger ben je er vanaf de avond voor de aanvang van de vakantie tot het einde. En dan wil je echt niet meer naar huis!

Gegevens?
Hannibal – JKVG vzw
Van Vaerenberghstraat 6
2600 Antwerpen-Berchem
03 / 609 54 40
info@hannibalvakantie.be

Waar en wanneer?
De startdag van het SMS-project valt telkens de laatste vrijdag voor de krokusvakantie. Aangezien het bij kampen niet gaat om een doorlopend project overheen het hele jaar, krijgen de leerlingen dan een alternatief programma aangeboden. De leerling kiest in overleg met zijn of haar ouder(s) of voogd een periode en plaats. Er zijn vakantiekampen mogelijk in de herfstvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. Het project wordt afgerond tijdens de slotdag in november van het volgende schooljaar.

Begeleiding?
De leerlingen krijgen bij de start van het project een coach toegewezen. De begeleidende leerkracht overlegt met de leerling over de keuze van het kamp en peilt naar de speelpleinervaring, jeugdbewegingervaring of andere monitorervaring van de leerling. Na het kamp kan de leerling terecht bij de coach voor een gesprek over zijn of haar ervaringen tijdens het kamp.