U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

‘t Huizeke

Wat?
VZW Vrienden van het Huizeke wil een bijdrage leveren tot armoedebestrijding door mensen die in armoede leven te betrekken bij het hele maatschappelijke gebeuren, de zelfredzaamheid van mensen die in armoede leven te bevorderen en met hen te streven naar meer kansen in de maatschappij. Om deze opdracht op te nemen, besteden ze bijzondere aandacht aan het uitbouwen van goede menselijke relaties met mensen uit de wijk rond het Vossenplein. De vzw biedt ontspanning en vorming aan voor mensen in armoede. Er worden initiatieven genomen om de mentaliteit en het denken over armoede te veranderen.
Wat kan de leerling doen in ’t Huizeke? Op woensdagnamiddag gaat de leerling een handje toesteken bij het bedienen van koffie en ondertussen wordt een praatje gemaakt met de bezoekers. In ruil voor deze inzet, kan geproefd worden van de voldoening om mensen in nood te helpen. De leerling beleeft plezier aan het gezellig samenzijn met eenvoudige mensen en geeft concrete vorm aan solidariteit.

Waar?
Vzw Vrienden van het Huizeke
Vossenplein 23
1000 Brussel
02 511 15 77
Lara.vrienden.huizeke@skynet.be

Wanneer?
De leerling legt in samenspraak met ’t Huizeke vast wanneer hij langskomt. Er wordt van de leerling verwacht dat hij zes keer afspreekt vanaf de start van het sociaal project tijdens de projectdagen van het 5de jaar tot november van het 6de jaar.

Begeleiding?
De coach wordt door de leerling op de hoogte gebracht van zijn planning. Achteraf informeert de leerling de coach en vraagt hoe het contact verlopen is. De leerling probeert onder woorden te brengen wat hij bedacht, gevoeld, beleefd heeft tijdens het contactmoment.