U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Inburgeringsproject

Wat?
Het inburgeringsproject bestaat eruit dat je een vrouwelijke inburgeraar zes keer gedurende zes maand ziet en je samen een activiteit doet. Enkel meisjes mogen deelnemen aan dit project (samenwerking met de Nederlandstalige Vrouwenraad). De leerling maakt zelf een afspraak met de inburgeraar. De leerling kan verschillende activiteiten plannen: shoppen, samen gaan sporten, naar de film, koffie drinken, op bezoek gaan bij mekaar, foto’s bekijken, ... De doelstelling is dat de inburgeraar en de leerling van elkaar leren. Meer info: http://www.sameninburgeren.be

Waar?
De leerling spreekt zelf met de inburgeraar af waar ze mekaar zullen zien. De leerling gaat op eigen houtje naar de afspreekplaats.  De contactpersoon voor dit project is Mevr. Herremans van het gemeenschapscentrum Essegem. Mevr. Herremans brengt de leerling in contact met een inburgeraar en probeert voor een goede match rekening te houden met de interesses van de leerling en van de inburgeraar.
Heidi Herremans: heidi.herremans@vgc.be, Gemeenschapscentrum Esseghem Jette:
02/427 80 39
Fatiha Ahalli: nvr.fahalli@amazone.be

Wanneer?
De leerling kiest zelf wanneer zij afspreekt met de inburgeraar. We verwachten dat er zes keer afgesproken wordt vanaf de start van het sociaal project tijdens de projectdagen van het 5de jaar tot november van het 6de jaar.

Begeleiding?
De leerling brengt de coach op de hoogte van haar planning. Zij geeft door wanneer en waar afgesproken werd met de inburgeraar. Achteraf wordt de coach geïnformeerd hoe het contact verlopen is. Daarbij tracht de leerling onder woorden te brengen wat zij bedacht, gevoeld, beleefd heeft tijdens het contactmoment.