U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Levedale

Wat?
Levedale is een woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke handicap. De leerlingen van JVR gaan één of meerdere bewoners regelmatig bezoeken in de vestiging Meise of Grimbergen om hen extra aandacht te schenken en hen te verwennen. Op eigen initiatief kunnen ze samen gaan wandelen, gezelschapspellen spelen, knutselen, koken, … Een mooie kans om kennis te maken met mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. De ervaring leert dat dankzij deze stage een andere wereld voor onze leerlingen opengaat.

Waar?
Levedale Meise                                                          Levedale Grimbergen
De Biest 10                                                               Grimbergesesteenweg 10
1861 Wolvertem (Meise)                                              1850 Grimbergen
Tel: 02 269 05 95                                                       Tel: 02 270 93 30
www.levedale.be                                                        www.levedale.be
Contactpersoon: Cecile Fabré                                        Contactpersoon: Tine Paenhuys

Wanneer?
Het project start op de startdag in het vijfde jaar. Deze valt telkens de vrijdag voor de krokusvakantie. De leerlingen maken die dag kennis met de werking van Levedale en met de bewoners. Eén of meerdere bewoner(s) worden dan toegewezen aan de leerlingen. Nadien gaan de leerlingen minstens één keer per maand op bezoek bij de bewoner(s). Zij maken de afspraken zelfstandig in overleg met de contactpersonen. Het project wordt afgerond tijdens de slotdag in november van het volgende schooljaar.

Begeleiding?
De leerlingen krijgen bij de start van het project een coach toegewezen. De begeleidende leerkracht wordt op de hoogte gebracht van de planning door de leerlingen. Achteraf informeren de leerlingen de coach hoe het contact verlopen is.