U bevindt zich hier: thuis > nieuws > ruusbroecinfo

Vlaanderen Brussel Europa

ruusbroecinfo

 

Beurtelings Parkeren Digitaal

EXTRA EDITIE – VIJFTIENDE JAARGANG – 30 OKTOBER 2009

VAN DE REDACTIE

Samen spelen, samen sporten, mekaar écht leren kennen, samen leefsleutelen maar ook samen de vaat doen, samen ontdekken, samen ervaren, samen een viering beleven, samen griezelen, sluipen, rennen, kruipen, en zoveel meer …
Lichtaart 2009 was mooi!
Dank aan alle leerlingen, monitoren, leerkrachten en oud-leerkrachten,
de graadcoördinator en de directie, voor jullie enthousiaste inzet en tomeloze energie.
Dankzij jullie allemaal is een stevige basis gelegd voor een fantastisch schooljaar!
Een impressie…

Alle foto’s vind je op de schoolsite : http://www.ruusbroec.be/fotos/index.php

Toen we in bed lagen, kwamen Laurence en Olivia nog gitaar spelen, maar bij het tweede liedje lag ik al lang in dromenland. (Ellen – 1 LC)

Weer stond ik tegen een boom gedrukt en zag een zaklamp schijnen. Ik bleef onbeweeglijk staan. ‘Nog vijf minuten!’ riep een monitor. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ik zette het op een lopen, takken sloegen in mijn gezicht en tegen mijn benen, ik liep richting de stem van mevrouw Daelemans. Opeens riep ze : ‘Ja, nog iemand aangekomen!’ Verwonderd keek ik op en zag dat ze het tegen mij had. Eindelijk had ik zelf een lolly te pakken gekregen! (Louise – 1 LC)

In het begin waren we zo bang in het duister. Alles leek zo anders, een doodgewone boom werd een groot monster, de kleinste struikjes leken nu angstaanjagende draken en de drassige grond krioelde van de beestjes die er niet waren. (Zoë – 1 LC)

De volgende dag bekijken we het bos van het nachtspel in het daglicht. Wat nu duidelijk een gewoon wegje is, leek voor sommigen in de nacht een diepe gracht! (Evert – 1 LC)

Het was donderdag. Ik kwam op school aan en had al zin om te vertrekken, maar eerst nog al die lesuren! Dat bleef maar duren, maar dan weerklonk eindelijk de bel. Nog 15 minuten. (Dries Gaelens - 1 MA)

Vrijdagochtend werden we gewekt met een toeter en dat werd gevolgd door een stevig ontbijt. Klaar dus voor een hele dag ravotten! (Yannick Goubert - 1 MA)

Oef, eindelijk is het grote spel gedaan. We krijgen nu even de tijd om te rusten. Maar daar doen wij, de jongens, niet aan mee. “Kom, we bouwen een kamp!” zeggen we. Samen sjorren we de eerste balk vast. We zetten er takken tegen en maken het middenstuk proper. (Killian Delsaute - 1 MA)

Als avondeten eten we ‘Pasta à la Jappa’. We moeten gaan slapen, maar een kwartiertje later komen monsters (eigenlijk onze monitoren) ons alweer wekken voor een nachtspel. (Emily Borremans – 1 MA)

Toen we aankwamen, moesten we eerst nog een eindje lopen naar ons paviljoen. We hadden het kleinste paviljoen, maar wel het gezelligste. (Simon Lanckmans - 1 MB)

Het was avond en we gingen een nachtspel doen. Ik moet het toegeven: ik was soms wel een beetje bang. We moesten de monitoren zoeken die verstopt zaten in het bos en daarna bij hen een opdracht uitvoeren. (Manon Vanspringe - 1 MB)

Op vrijdagnamiddag deden we één tegen allen. Dat was formidabel. Toen we alle opdrachten gedaan hadden, mochten wij een opdracht verzinnen voor de monitoren. We zeiden dat ze de afwas moesten doen, maar dat wilden ze jammer genoeg niet. (Thomas Candr - 1 MB)

Toen deden we het tofste spel van het hele weekend, namelijk paintball. Als de monitoren of de meester je raakten, dan moest je een proefje doen. De meeste proefjes vielen wel mee, maar eentje vond ik toch wel moeilijk en dat was op handen en voeten lopen. Toen wou ik wraak nemen op Steffi en ik spoot haar helemaal vol, maar mijnheer Van den Houte heb ik ook de volle laag gegeven. (Jonas Lanckmans - 1 MB)

Als avondspel deden we de pisquiz en daarna vertelden we nog heel enge griezelverhalen. Toen was het bedtijd en we moesten gaan slapen. Maar dat lukte niet zo goed, want we waren bang van de griezelverhalen en er was veel bezoek op het toilet. (Babette Joossens - 1 MB)

We hebben allemaal heel hard genoten van het spel. We maakten veel plezier. We hebben ook een hele mooie herinnering aan het spel: een T-shirt vol verfspatten en namen van de klasgenoten en monitoren. (Hanne Vankelst – 1 LB)

Die dagen hebben van onze klas een echte groep gemaakt! (Marie Humblet – 1 LB)

’s Avonds hebben we lekker kunnen smullen van overheerlijke boterhammen. Daarna hebben we als avondactiviteit ‘stratego’ gespeeld. Het was pikdonker. Met onze zaklamp gingen we er op uit om de andere groep te doden. Na een overheerlijke, fantastische, mega leuke, super, toffe dag kropen we snel in ons bedje en vielen onze oogjes ook heel snel dicht. (Margo Ravelingien – 1 LB)

Meteen na onze aankomst vlogen we er al in, met een spel dat bedoeld was om onze klas op teamwork te testen. We moesten met z’n allen over een touw zien te raken dat op anderhalve meter hoogte tussen twee bomen gespannen was. Geen makkelijke klus, maar 1 LB bleek pas echt ‘samen sterk’. (Johan Goossens – 1 LB)

Door de inzet van de zesdejaars, het groepsgevoel en de vele leuke activiteiten zal ik mij het weekend in de Hoge Rielen nog heel lang herinneren. (Helder Coltura – 1 LA)

Om kwart over elf zijn we gaan slapen. Het was een prachtige dag geweest. Na een paar minuten lagen we al in een diepe slaap. We droomden zeker over morgen, want het was lang nog niet gedaan…! (Carl-Erik Heyvaert – 1 LA)

Een andere opdracht was een hele tube tandpasta uitpoetsen met je tandenborstel. Het enige probleem was dat ik mijn tandenborstel thuis was vergeten. Dan maar met de vingers…Eindelijk, onze opdracht was voltooid! Ik had nooit gedacht dat tandpasta zo kon prikken in je mond. Even onze mond gaan spoelen en we konden weer een paar opdrachten gaan vervullen. (Wietse Vanophalvens – 1 LA)

Dit schooljaar bent ik gestart in het secundair onderwijs. Een nieuwe school en een klas vol nieuwe gezichten. Om mijn nieuwe klasgenoten goed te leren kennen organiseert de school een weekendje naar Lichtaart. Nooit vergeet ik de spannende belevenissen van ons uitstapje naar de Hoge Rielen. (Pieter-Jan Vertonghen – 1 LD)

Ik vond paintball de allerleukste activiteit van het hele weekend. Ik vond het echt super dat de moni’s alles zo goed hadden voorbereid. Ze hebben er voor ons een schitterend weekend van gemaakt. Bedankt! (Lotte Heirman – 1 LD)

Alle dagen verliepen zeer vlot in ons paviljoen. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb mij geamuseerd en ik heb mijn vrienden uit de klas nog beter leren kennen! (Margo Bauwens – 1 LE)

Ik heb bijzonder genoten van het spel op vrijdag: we speelden ‘Eén tegen allen’. Onze klas kreeg twee uur om twintig opdrachten af te werken. Indien we dit haalden, mochten we de haren van onze monitoren letterlijk in de verf zetten. Wat een uitdaging!
De samenwerking in de klas verliep heel vlot, iedereen leek op elkaar afgestemd te zijn en daardoor wonnen we ook.
Ik vond het weekend heel tof en heb veel plezier gemaakt. Kortom, een perfecte start voor een nieuw schooljaar! (helena Fettweis - 1 LE)

Het is nachtspel! We spelen verfpaintball. Iedereen is ervan overtuigd dat het tof zal worden. En dat is ook zo! Na een fijn spel, een warme douche en een lekker puddinkje vertelt onze leraar nog een griezelverhaal. Gelukkig dat ik naast monitor Liesbet lig! Na het griezelverhaal moeten de lichten uit en kunnen we dromen van een heerlijke dag! (Tom Ooms – 1 MC)