U bevindt zich hier: thuis > nieuws > ruusbroecinfo

Vlaanderen Brussel Europa

ruusbroecinfo

Jan-van-Ruusbroeckollege - Brussel

 

EDITIE 3 – TWINTIGSTE JAARGANG – 13 OKTOBER 2014

VAN DE REDACTIE

In de een klas bezit iedereen talenten, eigen gaven.
De ene heeft een fris en lachend gezicht,
de andere is vindingrijk en behulpzaam,
een derde is ondernemend en zit vol plannen.
Weer een ander kan stil zijn en bewonderen,
en een vijfde legt gemakkelijk ruzies bij.
Al deze talenten samen zijn als het ware de delen van het lichaam van de klas.
Tijdens de onthaaldagen van het eerste jaar proberen we met al deze talenten een mooi geheel, een fijne klas, te vormen.

Wij hopen dat de leerlingen er willen zijn voor elkaar.

 

LIEF EN LEED OP HET COLLEGE

Veel vreugde bij mevr. Niessen (psycho-pedagogisch consulent CLB). Op 17 september verwelkomde zij haar eerste kindje, Monica. Wij wensen het jonge gezin van harte proficiat.

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is
dichtdoen en verpakken in de goede gedachten
ter herinnering.

Wij gedenken de grootmoeder van Yentl (4D) en Liam (6A) Bekaert .

RUUSBROECSCOUTS

Hallo beste Ruusbroec’ers,

Wij zijn Scouts Ruusbroec! Laat de naam je niet misleiden; niet al onze leden zitten op het Jan-van-Ruusbroeckollege. Velen echter wel, en daarom is het de ideale manier om je medeleerlingen op een andere manier te leren kennen! Tegelijk maak je vrienden van buiten het school. (Bijna) elke zaterdag spreken wij af van 14.00u. tot 17.00u. om dingen te doen die je op een scoutsloze zaterdag niet doet: een stadsspel in Brussel, een casinoavond, onze eigen paintball, een bosspel in de Kattebergen,… Jullie zijn zéér welkom! Kom dus eens langs om het te proberen. Zaterdag 25 oktober organiseren we een vergadering speciaal voor jullie. Indien jullie op een ander moment eens willen langskomen, kan dit natuurlijk ook. Check wel even wanneer de vergadering dan plaatsvindt door een mailtje te sturen naar jonggivers@scoutsruusbroec.be of eens te bellen naar het nummer 0493/02.19.83.
Hopelijk tot binnenkort!

HOGE RIELEN

De onthaaldagen in Lichtaart vormen steeds een hoogtepunt voor onze jonge pelikaantjes. Van 24 tot en met 26 september trokken alle eerstejaars onder leiding van hun leerkrachten en monitoren van het zesde jaar naar de Hoge Rielen. Dat onze leerlingen in de Kempen een fantastische driedaagse beleefden kunt u lezen in de volgende verslagen:

Het was een onvergetelijke driedaagse voor zowel groot (zesdejaars) als klein (eerstejaars).  Spelenderwijs groeiden we uit tot een hechte klasgroep. Vol plezier en avontuurlijke avonturen. De bossen maakten we kleurrijk en ons vrolijk gelach galmde door de paviljoenen.

Amber van Dooren - 6B, Carl-Erik Heyvaert – 6B en Louise De Meese – 6D

‘s Ochtends werden we gewekt door dansende monitoren. Toen iedereen wakker was, hadden we ochtendgymnastiek. Omdat we toen allemaal goed wakker waren, aten we boterhammetjes. Na het middageten – spaghetti - hebben we een verfspel gespeeld. Toen het spel gedaan was, hebben we een warme douche genomen. ’s Avonds speelden we nog een nachtspel.

Hannelore Anciaux - 1A

Deze keer wandelden we wat dieper het bos in. Onze klasgroep werd opgedeeld in twee groepen. We moesten het tegen elkaar opnemen. Wat later op de middag speelden we één-tegen-allen. Natuurlijk hebben de leerlingen gewonnen. Als tegenprestatie moeten de monitoren ons nog komen trakteren. Na het spel werd er een wasmoment ingelast. Eerst de jongens en daarna de meisjes. Dat voelt schoon.

Taveendi Lecluyse – 1A

Voor we gingen slapen, hadden de monitoren nog iets speciaals in petto, namelijk een zelfgeschreven verhaal! Het verhaal ging over het maffiavervolg van het beroemde sprookje Assepoester.

Jakoba De Greef - 1A

De hele ervaring was super, maar de tweede dag was zeker de leukste. Eerst hebben we één-tegen-allen gespeeld. Daar kregen we opdrachten van de monitoren. Het waren wel de meest rare opdrachten die je je kon voorstellen. We moesten bijvoorbeeld 20 minuten lang een boom uitschelden, 200 koprollen maken, iemand onherkenbaar maken en nog veel meer.

Romi Feyants - 1C

Toen we de tweede dag opstonden, geraakte ik maar met moeite uit mijn bed. We begonnen dan ook meteen met ochtendgymnastiek. Daarna hebben we nog een paar activiteiten gedaan zoals touwtrekken, waar de meisjes verdacht goed in waren. We hebben ook nog stratego gespeeld, waarbij wij zijn gewonnen.

Tomas Coltura, 1D

SPORTDAG

Niet alleen onze jongste leerlingen hebben zich schitterend geamuseerd. Mede door de mooie nazomer beleefden de andere jaren een geweldige sportdag. De getuigenissen liegen er niet om:

De sportdag was heel tof, het hoogteparcours en het waterparcours waren het leukst. Tijdens het hoogteparcours was de toren echt indrukwekkend. We sprongen van een vijftal meter hoog naar beneden. Op het waterparcours was het grappig als er klasgenoten in het water vielen. Jammer dat er geen leerkrachten in het water gevallen zijn!

Grégory Delforge – 2F

We vonden de deathride en het bungeejumpen heel leuk. Zeker als er iemand hard schreeuwde (we noemen geen namen!). Het waterparcours was ook plezant. Gelukkig deden we dit als laatste, want sommigen waren  tamelijk nat.

Marwane Zougari en Mathias Petropoulos - 2F

Bij teambuilding waren de spelletjes heel origineel. Er was veel afwisseling, iedereen vond wel iets leuk. Het was vooral tof dat we met onze klas konden samenwerken en plezier maken.

Ines Gallet en Lucas Carels-2B